Składniki:
				
			- 12 jajek POLSKA KURKA
 - 2 opakowania szynki parmeńskiej SAINT-AZAY
 - 100 g szpinaku
 - 2 ząbki czosnku
 - oliwa z oliwek RUSTICA
 - sól RUSTICA
 - pieprz RUSTICA
 - szczypiorek
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piekarnik nagrzać do 220 stopni.
 - Na patelni rozgrzać ok. 2 łyżki oliwy z oliwek.
 - Na rozgrzaną oliwę wrzucić plasterki czosnku i podsmażać kilka minut (należy uważać aby nie przypalić czosnku, ponieważ przypalony czosnek będzie gorzki!)
 - Dorzucić szpinak, przyprawić szczyptą soli i pieprzu. Kiedy listki „zwiędną” zdjąć z ognia.
 - Formę na muffiny posmarować delikatnie oliwą z oliwek. Każde wgłębienie wyłożyć dokładnie plasterkami szynki parmeńskiej.
 - Następnie do każdego wgłębienia nałożyć po 1-2 łyżce szpinaku.
 - Na szpinak wbić jajka.
 - Przyprawić solą i pieprzem.
 - Piec od 10-15 minut, w zależności od preferencji.
 - Przygotowane jajka podważyć delikatnie nożem i wyjąć na talerz.
 - Posypać świeżym szczypiorkiem.