Przemyśl
Jesteś w E. Leclerc Przemyśl
Zmień sklep
Wyszukaj sklep
Bełchatów
Bydgoszcz
Chorzów
Elbląg
Gdańsk
Gliwice Rybnicka
Gliwice Tarnogórska
Jarosław
Katowice
Kędzierzyn-Koźle
Kielce
Kłodzko
Kołobrzeg
Konin
Łódź
Lublin Tomasza Zana
Lublin Turystyczna
Malbork
Mielec
Nowy Sącz
Nowy Targ
Nowy Targ/Gorce
Oleśnica
Ostrołęka
Ostrów Wielkopolski
Ostrowiec Świętokrzyski
Poznań
Racibórz
Radom
Rzeszów
Słupsk
Sosnowiec
Śrem
Stalowa Wola
Szczecin
Toruń
Tychy
Warszawa Bielany
Warszawa Jerozolimskie
Warszawa Ursynów
Wrocław
Zakopane
Zamość
Zielona Góra
Godziny otwarcia sklepu:
Pon. - Sob: 7:00 - 21:00
Niedziela handlowa: 11:00 - 19:00
Kontakt
Gazetki
Aktualności
Porady
Nasze marki
Bonus E.Leclerc
Sezon w pełni
Gazetki
Aktualności
Porady
Nasze marki
Kontakt
Bonus E.Leclerc
Sezon w pełni
Keks
Składniki
100 g suszonych fig
100 g suszonych moreli TABLIER BLANC
50 g rodzynek TABLIER BLANC
50 g suszonej żurawiny TABLIER BLANC
50 g suszonych śliwek TABLIER BLANC
50 g daktyli TABLIER BLANC
50 suszonych gruszek
50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
500 g mąki
250 g miękkiego masła
200 g cukru
4 jajka POLSKA KURKA
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 szklanki mleka
1 laska wanilii
Lukier:
1 szklanka cukru pudru
2 łyżki wody
1 łyżka soku z cytryny
Do dekoracji:
Suszone pączki róż
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
Bakalie połączyć z łyżką mąki i dokładnie wymieszać.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Masło ubić z cukrem na jasną i puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku cały czas miksując. Kolejno dodać mleko i ziarenka wanilii.
Do masy dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia, łyżka po łyżce. Na koniec dodać bakalie i wymieszać wszystko łyżką.
Ciasto wyłożyć do formy na keks wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 70 minut.
Z cukru pudru, wody i soku z cytryny przygotować lukier. Keks udekorować lukrem i suszonymi pączkami róż.
Zobacz również
Superfood – co kryje się pod tą nazwą i czy rzeczywiście ma wpływ na zdrowie?
Co zabrać na plażę, czyli maluchy na wakacjach
Tradycyjne wielkanocne śniadanie
Przepis tygodnia
Zupa z brokułami i cheddarem
Zobacz inne przepisy
Curry z kurczaka z mango i ryżem
Łosoś w sosie z musztardy dijon
Kremowa zupa z ravioli
Tarta z jajkami
Sernik waniliowo-czekoladowy
Sernik czekoladowy z śliwką w rumie
Poznaj nasze marki
Marki eksperckie
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możecie Państwo wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdą Państwo w
Polityce prywatności
.
Akceptuję