Przemyśl
Jesteś w E. Leclerc Przemyśl
Zmień sklep
Wyszukaj sklep
Bełchatów
Bydgoszcz
Chorzów
Elbląg
Gdańsk
Gliwice Rybnicka
Gliwice Tarnogórska
Jarosław
Katowice
Kędzierzyn-Koźle
Kielce
Kłodzko
Kołobrzeg
Konin
Łódź
Lublin Tomasza Zana
Lublin Turystyczna
Malbork
Mielec
Nowy Sącz
Nowy Targ
Nowy Targ/Gorce
Oleśnica
Ostrołęka
Ostrów Wielkopolski
Ostrowiec Świętokrzyski
Poznań
Racibórz
Radom
Rzeszów
Słupsk
Sosnowiec
Śrem
Stalowa Wola
Szczecin
Toruń
Tychy
Warszawa Bielany
Warszawa Jerozolimskie
Warszawa Ursynów
Wrocław
Zakopane
Zamość
Zielona Góra
Godziny otwarcia sklepu:
Pon. - Sob: 7:00 - 21:00
Niedziela handlowa: 11:00 - 19:00
Kontakt
Gazetki
Aktualności
Porady
Nasze marki
Bonus E.Leclerc
Sezon w pełni
Gazetki
Aktualności
Porady
Nasze marki
Kontakt
Bonus E.Leclerc
Sezon w pełni
Pieczony camembert z winogronem i orzechami
Składniki
2 krążki Camembert LES CROISES
kilka gałązek tymianku
oliwa z oliwek RUSTICA
sól RUSTICA
pieprz RUSTICA
Składniki na pieczone winogrona:
3 szklanki ciemnego winogrona
1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
1 łyżka octu z białego wina
1 łyżka miodu NID D'ABEILLE
2 łyżeczki posiekanego tymianku
Dodatkowo:
2 garści orzechów włoskich TABLIER BLANC
bagietka
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Ser odwinąć z opakowania i przełożyć do drewnianych okręgów.
Górę sera naciąć w kratkę.
Posmarować delikatnie oliwą z oliwek.
Przyprawić solą i pieprzem, przykryć gałązkami tymianku.
Oliwę z oliwek, ocet i miód wymieszać razem. Dodać winogrona i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika i piec około 40 minut aż winogrona będą miękkie. W połowie pieczenia można je przemieszać.
Na ostatnie 15 minut pieczenia winogron, dołożyć ser i piec około 12-15 minut.
Bagietkę pociąć na kromki.
Kiedy winogrona i ser będą już gotowe, piekarnik przełączyć na funkcję grilla, zwiększyć temperaturę do 200 stopni i przygotować grzanki.
Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni.
Gotowy ser udekorować winogronami i orzechami, można dodatkowo polać go sosem powstałym przy pieczeniu winogron.
Podawać razem z grzankami.
Zobacz również
Torby i walizki turystyczne – jak wybierać?
Skąd się wzięły pączki i dlaczego królują w Tłusty Czwartek?
Patelnia patelni nierówna
Przepis tygodnia
Zupa z brokułami i cheddarem
Zobacz inne przepisy
Ratatouille
Ciastka cynamonowe bezglutenowe
Sałatka z serem camembert, jabłkiem i pistacjami
Łosoś w sosie z musztardy dijon
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami
Sałatka z łososiem, paluszkami krabowymi i jajkiem
Poznaj nasze marki
Marki eksperckie
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możecie Państwo wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdą Państwo w
Polityce prywatności
.
Akceptuję