- 4
 - 50 minut
 
				Składniki:
				
			- 2 szklanki kaszy gryczanej jasnej COMPTOIR DU GRAIN
 - 3 duże buraczki
 - 150 g szpinaku
 - 1 por (tylko biała część)
 - 2 ząbki czosnku
 - 1 łyżeczka suszonego rozmarynu RUSTICA
 - 3 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
 - 2 łyżki octu balsamicznego RUSTICA
 - 4 garście rukoli
 - ½ pęczka natki pietruszki
 - 1 łyżka syropu klonowego TABLES DU MONDE
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Buraki umyć, obrać i pokroić w dużą kostkę. Buraczki posolić, posypać rozmarynem, polać 1 łyżką oliwy z oliwek i 1 łyżką octu balsamicznego. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 40 minut.
 - Kaszę wypłukać dokładnie na sicie. 2 szklanki kaszy ugotować w 3,5 szklankach wody. Podczas gotowania nie odkrywać pokrywy i nie mieszać. Kiedy większość wody z kaszy wyparuje wyłączyć ogień i zostawić kaszę pod przykryciem, żeby doszła i wchłonęła resztę wody.
 - Pozostałą oliwę rozgrzać na patelni. Dodać plasterki pora. Smażyć kilka minut na średnim ogniu, następnie dodać plasterki czosnki i smażyć kolejną minutę. Dodać szpinak. Przyprawić solą i pieprzem. Kiedy szpinak straci swoją objętość dodać ugotowaną wcześniej kaszę. Doprawić octem balsamicznym i syropem klonowym. Na koniec dodać upieczone wcześniej buraczki.
 - Potrawę przełożyć do miski. Udekorować natką pietruszki i rukolą.