Składniki:
				
			- 1 opakowanie sera koziego Saite Maure Les Croises Wiodącej Marki
 - 1 duży burak
 - 1 główka sałaty rzymskiej
 - 1/2 szalotki
 - ½ awokado
 - 1/3 szklanki żurawiny suszonej Tablier Blanc Wiodącej Marki
 - 1/3 szklanki orzechów włoskich Tablier Blanc Wiodącej Marki
 - ¼ szklanki oliwy z oliwek Rustica Wiodącej Marki
 - 1 łyżka miodu
 - 2 łyżki octu balsamicznego Rustica Wiodącej Marki
 - 6 grzanek szwedzkich Wiodącej Marki
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
 - Buraki umyć, obrać, pokroić w plastry, delikatnie posmarować 1 łyżką oliwy z oliwek i piec przez 30 minut, aż zmiękną. Ostudzić i pokroić w półplasterki.
 - Ser pokroić w cienkie plastry.
 - Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki.
 - Szalotkę drobno posiekać. Awokado obrać, pokroić w plasterki.
 - W szklance wymieszać oliwę z oliwek, miód, ocet balsamiczny, aż powstanie gęsty sos.
 - Do miski włożyć buraki, sałatę, szalotkę, żurawinę, orzechy włoskie. Dokładnie wymieszać z sosem. Na wierzchu ułożyć plastry sera i plastry awokado. Podawać z grzankami szwedzkimi.