Składniki:
				
			- 1 opakowanie gotowego ciasta do pizzy Tablier Blanc
 - 1 kulka mozzarelli Les Croises
 - 250 g tartej mozzarelli
 - 1 pomidor
 - 1 mała cebula
 - ok. 150 g szynki włoskiej Saint Azay
 - ok. 100 g salami Saint Azay
 - suszone oregano Rustica
 
- koncentrat pomidorowy Turini
 - 1 ząbek czosnku
 - zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier
 - woda przegotowana
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Do dużej miski wsypać pokruszone drożdże, cukier, 1/3 szklanki ciepłej wody oraz 2 łyżki mąki. Wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut .
 - Pozostałą część mąki przesiać do miski i dodać sól oraz oliwę. Składniki mieszać za pomocą drewnianej łyżki i dolewać stopniowo pozostałą część wody. Połączone składniki przełożyć na stolnicę i wyrabiać rękoma przez około 10 minut, do uzyskania miękkiego elastycznego ciasta.
 - Gotowe ciasto przełożyć ponownie do miski, posmarować delikatnie oliwą, przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na 60 minut do wyrośnięcia.
 - W międzyczasie przygotować sos pomidorowy. Do koncentratu dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy. Wszystko mieszać, dolewając stopniowo przegotowaną wodę, do uzyskania średnio gęstego sosu.
 - Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części, uformować z nich kule, a następnie wygniatając ciasto uformować kształt pizzy.
 - 2 blachy do pieczenia wysmarować niewielką ilością oliwy. Na każdej blasze ułożyć po dwa placki.
 - Na cieście rozsmarować sos pomidorowy. Położyć plastry mozzarelli, szynkę pokrojoną na mniejsze kawałki, salami, plasterki pomidorów oraz krążki cebuli. Posypać niewielką ilością tartej mozzarelli.
 - Wstawić do nagrzanego do 240 stopni piekarnika i piec około 12 minut, do momentu aż brzegi pizzy, oraz spód ładnie się zarumienią.